2014. február 9., vasárnap

Diós reform keksz

Ez a keksz nagyon megtetszett az egész családnak, elég sok lett belőle, másnapra még sem maradt egy darab sem. Ismétlést kíván. Legközelebb a porcukrot is lecserélem benne barna cukorból készült porcukorra, akkor még egészségesebb, finomabb lesz.


Hozzávalók: 30 dkg teljes kiőrlésű liszt, 1 teáskanál sütőpor, 15 dkg porcukor, 15 dkg darált dió, 18 dkg margarin, 2 tojás, 1 csipet só, 3 evőkanál kakaó, 2 teáskanál fahéj. A kenéshez: 1 tojássárgája, 2 evőkanál tej, kevés durvára vágott dió a díszítéshez.
Elkészítése:
  1. Előkészítjók a tészta hozzávalóit: a lisztet, a darált diót, a porcukrot, a margarint, a tojást, a kakaót, a fahéjat, a sütőport.
  2. A lisztet a sütőporral együtt munkalapra szitáljuk, majd alaposan összekeverjük a porcukorral, a sóval, a kakaóval, a darált dióval, a fahéjjal, a kézepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojásokat, a felvágott margarint, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
  3. Miután összegyúrtuk 2 db kb. 4 cm átmérőjű rudat formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, 2 órát pihentetjük a hűtőben.
  4.  A pihentetés után a tésztarudakat éles késsel kb. 6 mm vékonyságú szeletekre vágjuk.
  5. Egy tányérban a tojássárgát elkeverjük a tejjel.
  6. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a szeleteket némi távolságra egymástól a tepsibe helyezzük, a tetejüket megkenjük a tojásos – tejes keverékkel, megszórjuk a durvára vágott dióval, előmelegített sütőben, közepes hőfokon 10 – 12 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés: Sokáig elálló sütemény, jól záródó dobozban tároljuk.

2 megjegyzés:

Elisabeth írta...

Ezek a finom kekszek is jöhetnek minden nap. Nagyon szeretem a kekszeket 1 pohár hideg tejjel későn este, vagy teával!

Kati írta...

Elisabeth, igen, tejjel főleg nagyon finomak:) Köszike:)