2014. február 6., csütörtök

Spenóttal töltött krumpli

Ilyenkor már nagyon vágyok a zöldek után, ami a legelérhetőbb, finom és egészséges az ilyenkor a spenót. Így hát igyekszem kihasználni, többféle ételbe belecsempésztem már. Az alábbi recept nagyon egyszerű, s egyben nagyon finom is.



Hozzávalók (2 személyre): 6 nagyobb krumpli (olyan fajtát válasszunk, ami nem fő szét), 20 dkg csirkemell filé, 50 dkg spenót, 15 dkg sajt, 5 cikk fokhagyma, 5 dkg vaj, só, bors, kevés olaj.
Elkészítése: A krumplit héjában megfőzzük, hideg vízbe tesszük, még úgy melegen meghámozzuk, kávéskanállal óvatosan lyukat vájunk a közepébe. A spenótot enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, a levét lecsepegtetjük, kissé megvagdaljuk. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, kevés olajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a finomra aprított fokhagymát, kevés vizet töltünk alája, puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult hozzáadjuk a spenótot, 5 percig együtt pirítjuk. Az elkészített tölteléket a krumplikba töltjük, ráhelyezünk egy kis kocka vajat, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, sütőpapírral bélelt tepsibe állítjuk, előmelegített sütőben pirosra sütjük.

7 megjegyzés:

sedith írta...

Ez nagyon guszta! Ma este mi is spenótosat és töltöttet ettünk: töltött gomba spenótágyon. :)

Kati írta...

Nálunk meg spenótleves volt és spenótos - fűrjtojásos krumplifészek ebédre:)

Katalin írta...

Nagyon guszta, spenótot eddig csak főzelékként ettem :-)

Okki írta...

Hm, ez nagyon finom lehet. Csupa olyan dolgok vannak benne, amit szeretünk. Meg is jegyzem, egyszer elkészítem. :)

Blogkonyha írta...

Hű, ezt szeretném!

Kati írta...

Katalin, próbáld ki másképpen is, isteni levesnek, tésztával, s így krumpliba töltve is:)Köszi:)

Okki, nem fogsz csalódni benne, nagyon finom:) Köszi:)

Illéskrisz, akkor csak ki kell próbálni:) Köszi:)

Hankka írta...

Guszta nagyon, ezt én is tudnám szeretni! :)