2014. március 23., vasárnap

Kukoricás tortácskák

Erről a receptről nem tudom megmondani, hogy finom-e, mert sajnos nem kóstolhattam meg, de a családtagok szerint finom volt, el is fogyott mind. Színeivel számomra a napsugaras tavaszt, nyárt idézi, a kukorica pedig mindig jöhet, meg fogom ismételni, hogy én is megkóstolhassam.



Hozzávalók (8 tortácskához): 10 dkg finomliszt, 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 15 dkg vaj, 1 tojássárgája, csipetnyi só, 2 evőkanál hideg víz. A töltelékhez: 2 tojás, 25 dkg kukorica (konzerv), 1 dkg csirkesonka, 10 dkg füstölt sajt, só, bors, pirospaprika, perezselyemzöld, fokhagymazöld.
Elkészítése:
  1. Előkészítjük a tészta hozzávalóit: a kétféle lisztet, a vajat, a tojássárgát, a vizet, a sót.
  2. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sót.
  3. Az összemorzsolt masszához hozzáadjuk a tojássárgát, a vizet, egynemű tésztává gyúrjuk, konyharuhával letakarva fél órára a hűtőbe tesszük.
  4. Előkészítjük a töltelék hozzávalóit, a tojást, a tejfölt, a kukoricát, a lereszelt sajtot, a kockára vágott sonkát.
  5. A tojást habosra verjük a tejföllel, hozzákeverjük a sonkát, a kukorica és a sajt  felét, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk.
  6.  A tésztát lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk, a formácskákat rányomva köröket szúrunk ki, a formácskákba simítjuk, villával megszúrkáljuk.
  7. A formákba simított tésztát lefödjük négyzet alakúra vágott sütőpapírral, nyomtatéknak szárazbabot teszünk rá, előmelegített sütőben alacsony hőfokon 10 perc alatt vakra sütjük.
  8. Az elősütött tortácskákat megtöltjük egy – egy púpozott evőkanál töltelékkel, megszórjuk még kukoricával és sajttal, és finomra aprított fokhagymazölddel és petrezselyemzölddel, előmelegített sütőben, alacsony hőfokon 13 - 15 perc alatt készre sütjük.

7 megjegyzés:

teller-cake írta...

Legközelebb ki ne hagyd a kóstolást - és nekem is küldjél :-D - mert istenien néz ki!! :)

Katalin írta...

De aranyosak lettek :-)
Kár hogy Te nem ehettél belőle, mert biztosan nagyon finomak!

Okki írta...

Nagyon szeretjük az ilyen tortácskákat. Kis guszták lettek! :)

Nelli írta...

Olyan finomak is gondolom, amilyen szépek! :-)

HajniZoli írta...

Jól néz ki, nagyon fincsi lehetett! Jó ötlet, még nagyobb formában is eltudom képzelni, hogy mindenki jóllakjon és kevesebbet kelljen dolgozzak vele:))
Gratulálok a címlaphoz!

Hankka írta...

Olyan jóleső rájuk nézni, tavaszt idéző, vidám színek! :) Nagyon guszta, a képeket és hozzávalókat elnézve nagyon finom lehet! :) Hogy tudtad megállni, hogy meg se kóstold?! :)

Kati írta...

teller - cake, ígérem nem hagyom ki következőleg:) S persze küldök neked is :) Köszi :)

Katalin, most nem lehetett, de legközelebb:) KÖszi :)

Okki, én is :)Köszi :)

Nelli, bizony, pont olyan finomak, mint amilyen szépek, legalábbis ezt állította a family:) Köszi:)

HajniZoli, igen, perszenagyobb formában is lehet, csak így olyan kis aranyosak :) Köszi :)

Hannka, köszi:) Muszáj volt visszatartanom magam :) Köszi :)