2014. április 13., vasárnap

Egzotikus gyümölcsleves habgaluskával

Tudom, hogy tavasz van, meg tavaszodik, de azt hiszem, hogy ebben a hideg, esős (legalábbis nálunk) áprilisi időben, nagyon is jól tud esni, egy kis meleg, simogató, krémes gyümölcsleves. S ráadásul percek kérdése elkészíteni.

 
Hozzávalók (5 személyre): 3 alma, 2 narancs, fél grépfrút, 2 kivi, 1 banán, 1 ananászkonzerv, 2 – 3 evőkanál citromlé, 4 – 5 evőkanál méz, 1 tasak tejszín ízű pudingpor, 2 dl tejföl, 2 tojásfehérje, 2 evőkanál cukor.
Elkészítése:
  1. Előkészítjük a leveshez a gyümölcsöket: az almát, a narancsot, a grépfrútot, a kivit, a banánt.
  2. A gyümölcsöket, a banán kivételével meghámozzuk.
  3. Az ananászkonzervet leszűrjük.
  4. Az almát, a narancsot, a kivit kockára vágjuk, a gréprútot kifilézzük.
  5. Az ananász levét kb 1, 5 liter vízzel együtt főni tesszük, amikor forr, az almával kezdve néhány perc különbséggel hozzáadjuk a gyümölcsöket, legutoljára a banánt,  a citromlét, a mézet, roppanósra főzzük.
  6. A pudingport csomómentesre kavarjuk a tejföllel, majd hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, besűrítjük a levest.
  7. A tojásfehérjéket 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, enyhén cukros vízben kifőzzük, a levest a habgaluskákkal tálaljuk.

3 megjegyzés:

Nea írta...

Ezt most nagyon elém kívánkozik. És azok az úszó "bárányfelhők" a tetején. Csúcsszuper!

Katalin írta...

Csupa finomság van benne, és a tálalásod is szuper :-)

Kati írta...

Nea, nekünk is nagyon ízlett:) Köszi:)

Katalin, köszi:)