2014. július 18., péntek

Rizses hús galambhátú gombával

Ez a recept édesanyám receptje, most ő is készítette el, egy kis galambhátú gombával megspékelve, amit édesapám gyűjtött :) Isteni finom kovászos uborkával tálalva :)


Hozzávalók (4 - 5 személy részére): 1 hagyma, 2 borospohár rizs, 1 csirke mellehúsa és combjai kicsontozva, zúzája,15 dkg galambhátú (vagy más gomba), fél teáskanál pirospaprika, 2 evőkanál házi ételízesítő, só, bors, kevés olaj, kis csokor petrezselyemzöld.
Elkészítése: A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, kevés olajon megpirítjuk, kevés vizet adva hozzá puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. A kicsontozott csirkehúst kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, a felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk, majd kevés vizet öntve hozzá puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. A hús zsírjában a finomra aprított hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, feltöltjük kevés vízzel, ezután hozzáadjuk a rizst, az ételízesítőt, és 4 dl langyos vagy meleg vizet, fedő alatt puhára pároljuk, végül hozzáadjuk a gombát és a finomra aprított petrezselyemzöldet.

3 megjegyzés:

Nea írta...

Könnyű nyári étek és ezzel a különleges gombával még finomabb lehet. Guszta nagyon!

Nea írta...

Könnyű nyári étek és ezzel a különleges gombával még finomabb lehet. Guszta nagyon!

Farci írta...

Nagyon szeretem! :)