2014. október 3., péntek

Olasz krumplileves

Olaszosan, tehát paradicsomosan és bazsalikomosan :) Különleges és egészséges, csakis krumplival sűrítve.


Hozzávalók (4 személy részére): 60 dkg krumpli, 20 dkg zöldborsó, 3 db paradicsom, 1 hagyma, 3 cikk fokhagyma, só, bors, kevés bazsalikomlevél.
Elkészítése: Kb 1, 5 liter vizet főni teszünk, amikor felforrt hozzáadjuk a meghámozott és karikára vágott krumplit, a zöldborsót, a meghámozott egészben hagzott hagzmát, a meghámozott fokhagymát, sózzuk, puhára főzzük. Amikor a krumpli már majdnem megpuhult hozzáadjuk a meghámozott, leturmixolt paradicsomot, a bazsalikomleveleket, puhára főzzük. Végül 2 – 3 evőkanálnyi krumplit kiveszünk és 1 dl levessel összeturmixoljuk, majd visszaöntve még egyszer felforraljuk.

Nincsenek megjegyzések: