2015. február 5., csütörtök

Indiai csirke

Írtam már, hogy nagyon tetszik az indiai ízvilág :) Ez is olyan, nagyon, de nagyon fini :) S a hozzávalókat sem nehéz beszerezni :)


Hozzávalók (2 személy részére): 50 dkg csirkemell, 2 paradicsom, 1 hagyma, kevés olaj, 1 evőkanál liszt, 2, 5 dl tej, só, bors, fél teáskanál őrölt kardamom, fél kávéskanál őrölt gyömbér, kevés fahéj, 1 egész szegfűszeg. A körethez 15 dkg basmati (vagy más) rizs.

Elkészítése: A csirkemellet felkockázzuk. A finomra aprított hagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a csirkemellet, fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a meghámozott, kockákra vágott paradicsomot és a fűszereket, saját levében puhára pároljuk. Amikor megpuhult megszórjuk a liszttel, felöntjük a tejjel, besűrítjük.  A rizset kevés olajon megpirítjuk, majd 5 dl vízzel feltöltjük, sózzuk, puhára pároljuk. A ragut a rizzsel tálaljuk.

2 megjegyzés:

Orsi írta...

Kedves Katalin!
A Kiskanálon link party-t tartok és szeretnélek Téged is meghívni! Ha van olyan desszerted, amiről úgy gondolod Valentin-napra ideális lenne, örülnék ha te is csatlakoznál és belinkelnéd pár csodás receptedet !
A részleteket itt találod: http://horsi-orsi.blogspot.com/2015/02/edes-valentin-napi-link-party_4.html

Katalin írta...

Ez nagyon finom, különleges lehet!