2015. február 19., csütörtök

Spenótos, sárgarépás krumplipürével töltött gomba

Maradékhasznosító recept :)


Hozzávalók(2 személy részére): 8 nagy tölteni való gomba, 5 krumpli, 1 sárgarépa, 1 maréknyi spenót, 2 cikk fokhagyma, 10 dkg kecskesajt (vagy más sajt), 10 dkg vaj,kevés olaj, fél dl tej, só, bors.
Elkészítése: A krumplit és a sárgarépát meghámozzuk, felszeleteljük, enyhén sós vízben puhára főzzük, a levét leöntjük, hozzáadunk kb 5 dkg vajat, a tejet, krumplitörővel pürésítjük, hagyjuk kihűlni. A spenótot a finomra aprított fokhagymával, kevés vajon megfonnyasztjuk, a kihűlt püréhez kavarjuk. A gombák tönkjét apróra vágjuk, az olajon megpirítjuk, azt is a püréhez adjuk.  A gombákat megtöltjük a színes pürével, kivajazott tepsibe helyezzük, előmelegített sütőben, közepes hőfokon 15 percig sütjük, majd a tetejére helyezünk egy – egy darabka kecskesajtot, visszatesszük még 5 percre, míg a sajt megpirul

2 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Wow, de jó!!!

Éva írta...

Nagyon jól összehoztad és milyen finom lehetett! Az előző salátád is nagyon tetszik!