2015. március 1., vasárnap

Színes rizs halkockákkal

Ebben az ételben igazán a rizsen volt a hangsúly, gyönyörűszép színes rizst vásároltam egy tháj üzletben, van benne fehér, vörös (red cargo), barna és fekete rizs, valamint mungobab. Már alig vártam, hogy elkészítsem, bár a főzés alatt veszített a szép színéből, nagyon, de nagyon finom lett.


Hozzávalók (2 személy részére): 18 dkg színes rizs, 1 hagyma, 25 dkg brokkoli, só, bors, kevés olaj. A halhoz: 50 dkg halfilé, 3 - 4 cikk fokhagyma, só, bors, petrezselyemzöld, kevés citromlé.
Elkészítése: A brokkolit enyhén sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük.
A rizst átmossuk,sózzuk, kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük 2 dl meleg vízzel, fedő alatt, alacsony lángon puhára pároljuk, ha szükséges a pótoljuk a vizet. Miután megpuhult, lhozzáadjuk a brokkolit, borsozzuk, levesszük a lángról, 10 percet hagyjuk fedő alatt pihenni.
A fokhagymát apróra vágjuk, a felforrósított olajon kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott halat, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a finomra aprított petrezselyemzöldet, néhány perc alatt megpirítjuk, meglocsoljuk citromlével. A halkockákt a rizzsel tálaljuk.
Megjegyzés: A színes rizsnek több fővés kell, mivel hántolatlan, kb 30 perc.

1 megjegyzés:

Katalin írta...

De szépet készítettél! Még nem is hallottam ilyen rizsekről :-)
Nagyon guszta lett, és biztosan nagyon finom is!