2015. március 6., péntek

Zöldséges, csirkecombos tészta egytál

Gyors és finom :) Mi nagyon szeretjük :)


Hozzávalók (4 személy részére): 8 csirke alsó és felső comb, 20 dkg friss vagy fagyasztott zöldpaszuly, 5 hagyma, 10 koktélparadicsom, kevés olaj, só, bors, petrezselyemzöld, 20 dkg tojással készült száraztészta, fél dl barbecue – szósz.

Elkészítése:  A hagymát meghámozzuk, csíkokra vágjuk, a zöldpaszulyt feltördeljük, a csirkecombokat alaposan megmossuk, mindkét oldalukon sózzuk, borsozzuk. Egy tepsit alaposan kiolajazunk, beletesszük a hagymát, a zöldpaszulyt, a koktélparadicsomot, sózzuk, borsozzuk, ráhelyezzük a csirkecombokat, alufóliával lefödjük, előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb 40 perc alatt puhára pároljuk, majd a fóliát levéve pirosra sütjük. A tésztát  enyhén sós vízben, kevés olajjal puhára főzzük, leszűrjük, egy nagyobb serpenyőbe helyezzük, hozzáadjuk a barbecue – szószt, valamint a sült zöldségeket a hús alól, alaposan összemelegítjük, megszórjuk petrzselyemzölddel,a sült hússal tálaljuk.

3 megjegyzés:

csipike írta...

Nagyon ötletes és fenséges gusztán néz ki! :-)

teller-cake írta...

Színes és ízletes, nagyon finomat alkottál! Mi újság a messzi távolban veletek? :-)

Monika írta...

Szuper recept!Finom és nem bonyolult! Köszönöm!♥