2015. március 16., hétfő

Zöldséges, csirkehúsos rizstészta

És ismét rizstészta, a Párom szerint nagyon- nagyon finom volt :)


Hozzávalók (2 személyre): 10 dkg rizstészta, 20 dkg gomba, 1 kisebb cukkini, 2 közepes csirkemell,fél piros paprika,  1 hagyma, olaj, 10 dkg vaj, 1 szelet citrom, 2 cikk fokhagyma, só, bors, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A rizstésztát egy nagyobb edénybe helyezzük, forró vízzel leforrázzuk, hozáadunk 1 evőkanál olajat, 15 percig lefödve pihentetjük, majd leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük.  A hagymát csíkokra vágjuk,  forró olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a kockákra vágott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig pirítjuk, kevés vizet töltünk rá, puhára pároljuk, majd megpirítjuk. A gombát felszeleteljük, a vaj felét felforrósítjuk, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, rászorítjuk a citrom levét, kissé megpirítjuk.   A megmaradt vajon megdinszteljük a felszeletelt fokhagymát, hozzáadjuk a karikára vágott cukkinit, a kockára vágott paprikát, sózzuk, borsozzuk, roppanósra pirítjuk. Végül a tésztát összekeverjük a gombával, a csirkehússal, a cukkinivel, átmelegítve tálaljuk, ha szükséges még sózzuk.


2 megjegyzés:

horimarika írta...

Ez nagyon jól hangzik! Imádom a cukkinit...

Okki írta...

Most, hogy látom nálad eszembe jutott, hogy nekem is van rizstésztám. A recept is kedvemre való, úgy hogy viszem is az ötletet. Köszi! :)