2015. április 22., szerda

Ínyenc kecskesajt

Nem vesztem el, csak dolgoztam ezerrel, utána meg nyaraltam egy picit egy csodaszép helyen, hozom lassan a recepteket is, amik közben készültek. A mai csodafinom és csodaszép friss cseresznyével.



Hozzávalók (2 személy részére): 15 dkg kecskesajt, 15 dkg cseresznye, 6 vékony szelet pármai sonka, 1 maréknyi retekcsíra, 1 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál balzsamecet, 1 kávéskanál barna cukor.

Elkészítése: A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, hozzáadjuk a barna cukrot, az olívaolajat, a balzsamecetet, lezárt dobozban 2 – 3 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Elkészítés előtt a sajtot és a sonkát is a hűtőben tartjuk, hogy hidegek maradjanak. A sajtot éles késsel két egyenlő részre vágjuk, tányérra helyezzük, ráterítjük a 3 – 3 szelet pármai sonkát, majd ráhalmozzuk az összeérlelt cseresznyét. A tetejét megszórjuk retekcsírával. Azonnal tálaljuk.

2 megjegyzés:

csipike írta...

Hú de jól néz ki, szinte érzem az ízét! :-)
Örülök hogy kicsit pihentél is, sok szép helyre menjetek.

teller-cake írta...

Hű de szép!! Jó, hogy tudtál pihenni, merre jártál? :-)