2015. április 4., szombat

Színes falatkák gazdagon

Holnap reggelre? Ki kér? Látványos, praktikus, finom, mi kell több?



Hozzávalók (2 - 3 személy részére): 2 (egy fehér és egy teljes kiőrlésű lisztből készült) bagett, 3 tojás, 2 - 3 kínai kel levél, kb 10 hónapos retek, 1 közepes, húsos piros paprika, 10 - 15 olíva bogyó (zöld, fekete, barna), kb 15 dkg kéksajt, só, bors, kevés olaj a sütéshez.
Elkészítése: A bagettet karikára vágjuk, a tojást sóval, borssal habosra verjük, megmártjuk benne a bagett szeleteket, forró olajban, mindkét oldalát pirosra sütjük, hagyjuk langyosra hülni. A kínai kelt, a paprikát, a sajtot falatnyi kockákra vágjuk, a retket, az olívabogyót ketőbe vágjuk, a zöldségeket és a sajtot fogpiszkálóval tetszőleges sorrendben a bundás falatkákra szúrjuk.

Nincsenek megjegyzések: