2015. május 5., kedd

Cseresznyés (vagy meggyes), csirkemelles tészta

Cseresznyével és meggyel egyaránt működik, isteni finom :)
 


Hozzávalók (2 személyre): 40 dkg kicsontozott csirkemell, 15 dkg cseresznye vagy meggy, 5 dkg kecskesajt (vagy más lágyabb sajt), 15 dkg száraztészta, 1 maréknyi retekcsíra, kevés olaj, só, bors, petrezselyemzöld.
Elkészítése:
1.       Előkészítjük a hozzávalókat: a csirkemellet, a cseresznyét/meggyet, a sajtot, a tésztát, a csírát, az olajat, a fűszereket.
2.       A csirkemellet megmossuk, csíkokra vágjuk.
3.       A csirkemellet fehéredésig pirítjuk a felforrósított olajon.
4.       A már kifehéredett csirkemellet sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a finomra aprított petrezselyemzöldet, majd saját levében puhára pároljuk.
5.       A cseresznyét/meggyet megmossuk, kimagozzuk.
6.       A megpuhult csirkemellhez hozzáadjuk a cseresznyét/meggyet, 5 percig együtt pirítjuk.
7.       A tésztát enyhén sós vízben, 1 evőkanál olaj hozzáadásával puhára főzzük, leszűrjük.
8.       A retekcsíra zöld levélkéit levágjuk, a kecskesajtot összetördeljük.
9.       A kifőzött tésztát összekeverjük a cseresznyés/meggyes csirkemellel, majd tálaláskor hozzáadjuk a kecskesajtot és a retekcsírát.


Nincsenek megjegyzések: