2015. május 5., kedd

Epres rukkolasaláta

Olyan, de olyan ritkán jutok ide, pedig sok - sok receptem várakozik feltöltésre. Most a Konyhatündérben címlapfotós receptemet hozom, egyszerű, de nagyszerű :)






Hozzávalók (2 személy részére): 5 dkg friss rukkola, 20 dkg eper, 12 szelet vékonyra szeletelt sonka, 5 dkg kecskesajt (vagy más lágy sajt), 2 evőkanél olívaolaj, 1 evőkanál balzsamecet.
Elkészítése: A rukkolát megmossuk, egy tálba helyezzük, az epret négybe vágjuk, a rukkolához adjuk, meglocsoljuk az olívaolajjal és a balzsamecettel, alaposan összeforgatjuk. A sonkaszeleteket összehajtogatva a tányérokra osztjuk, ráhelyezzük az epres rukkolát, tálaláskor a tetejére morzsoljuk a kecskesajtot.

Nincsenek megjegyzések: