2015. augusztus 5., szerda

Articsókás tészta

És ismét articsóka, most az üvegből, articsóka szív, nagyon, de nagyon finom :)


Hozzávalók (2 személy részére): 25 dkg száraztészta, 1 kis üveg articsóka szív, 15 dkg zsenge lóbab, 20 dkg füstölt pisztráng file, só, 2 – 3 evőkanál olívaolaj, kis csokor kapor.
Elkészítése: A tésztát enyhén sós vízben roppanósra főzzük. A lóbabot kifejtjük, ha szükséges lehántjuk a szemek külső héját, kevés vízben puhára pároljuk. Az articsóka szívet leszűrjük. Az olívaolajat felforrósítjuk, hozzáadjuk az articsókát, a lóbabot, az összetördelt pisztrángot, kissé összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a tésztát valamint a finomra aprított kaprot, összeforrósítjuk.


Megjegyzés: A lóbabot helyettesíthetjük zsenge fejtett babbal is. Articsóka szívet ecetes, olajos lében tartósítva nagyobb bevásárlóközpontokban vásárolhatunk.

Nincsenek megjegyzések: