2015. szeptember 28., hétfő

Egyszerű káposztás lepény

Egyszerű és nagyszerű :)


Hozzávalók (4 személy részére): a tésztához: 30 dkg liszt, 3 – 4 evőkanál olaj, só. A töltelékhez: 20 dkg savanyú káposzta, 1 paprika, kis csokor petrezselyem, bors, pirospaprika. A sütéshez olaj.

Elkészítése: A savanyú káposztát jól lecsorgatjuk,és a vékony szeletekre vágott paprikával együtt megpároljuk, megszórjuk a pirospaprikával, borssal és a finomra aprított petrezselyemzölddel.  Egy tálban elhelyezzük a lisztet, sózzuk, és egy kevés vízzel jól összegyúrjuk, majd beledolgozzuk az olajat is. Almanagyságú darabokra szaggatjuk a tésztát, 15 percig pihentetjük, majd kézzel vékony lappá nyújtjuk őket.  A kinyújtott tészta szélét megrakjuk káposztával, feltekerjük, majd behajlítjuk spirál alakba, forró olajban mindkét oldalán átsütjük.

Nincsenek megjegyzések: