2015. november 3., kedd

Mini puliszkapizza

Hazai ízvilág új köntösben :) Szilveszteri partyra, családi, baráti összejövetelekre tökéletes :)


Hozzávalók (4 személy részére): 15 – 20 dkg puliszkaliszt, 5 dkg parmezán sajt, 3 dkg vaj, só. A feltéthez: 5 – 6 evőkanál paradicsomszósz, 2 – 3 paradicsom, 2 szál füstölt kolbász, 10 dkg kecskesajt, kevés szárított bazsalikom, só, bors, kis csokor petrezselyemzöld, kevés olaj.

Elkészítése: : Kb 0, 5 liter lobogó forró vízbe sugárban beleengedjük  a kukoricalisztet,sózzuk, közben habverővel állandóan kevergetjük, hogy nehogy csomós legyen. Ezután az edényt picit lefödjük, és egészen alacsony lángon tartjuk még néhány percet, amíg a kukoricaliszt megfő és besűrűsödik. Amikor elkészült hozzákavarjuk a lereszelt parmezánt és a vajat, vajjal megkent munkalapra simítjuk, kb fél cm vastagon, hagyjuk kihűlni.  A paradicsomszószt sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a bazsalikomot, kissé összefőzzük. A kolbászt karikára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. A paradicsomot felkarikázzuk. Amikor a puliszka kihűlt nagyobb csészével vagy sütemény kiszúróval köröket szaggatunk, teflonos serpenyőben az aljukat megpirítjuk, majd áthelyezzük egy nagyobb tepsibe.  A kis pizzákat megkenjük a paradicsomszósszal, ráhelyezünk két – három karika kolbászt, egy paradicsomkarikát, a tetejére morzsoljuk a kecskesajtot.  Előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük, míg a kecskesajt elolvad és megpirul a tetején. Végül petrezselyemzölddel diszítjük.

1 megjegyzés:

Razana írta...

Mutatós, csinos, hát még milyen finom lehet ;-)