2016. március 5., szombat

Nyuszihátsó aprósütemény

A tavaly a lánytesóm volt olyan kreatív, hogy elkészítette ezeket a nyuszkókat :) Köszi Kinga


Hozzávalók:  50 dkg liszt, 25 dkg zsír,  3 tojássárgája,  1 citrom lereszelt héja, 1 tasak vaníliás cukor, 1 teáskanál rózsakő(szalalkáli) , különböző kiszúrók a formázáshoz, kevés olaj a tepsi kikenéséhez. A diszítéshez: 2 tojásfehérje, 6 evőkanál cukor. Színes cukorkák.
Elkészítése: a hozzávalókat  egy munkalapon alaposan összegyúrjuk,  amíg a massza  könnyen gyúrható lesz.  Majd késfoknyi vékonyra kinyújtjuk, majd kisebb és nagyobb kör formákat szúrunk  ki belőle. A kivágott darabokat kiolajazott és lisztezett tepsibe sorakoztatjuk, majd előmelegített sütőben, előbb magasabb, aztán alacsonyabb hőfokon világosbarnára sütjük. Kb.10 - 15 perc alatt sül meg, de vigyázzunk, mert hamar odaég.  A sütőből kivéve kemények ezek a sütemények, de letakarva egy - két nap alatt megpuhulnak. A habhoz a tojásfehérjéből és a cukorból gőz felett habot verünk. A kihűlt süteményeket megkenjük a tojáshabbal, minden nagyobb körre ráragasztunk két kisebbet, ezek lesznek a nyuszi talpai, ezeket is megkenjük a habbal, majd a színes cukorkákkal diszítjük.
Megjegyzés: ha nyújtáskor a tésztánk szakadozna, kevés lisztet és vizet gyúrjunk még hozzá, amíg megfelelő állagú lesz.

3 megjegyzés:

csipike írta...

:-) nagyon cukik!

Zsófi írta...

De édes, guszta kis csapat! :-)

Kati írta...

Csipike, köszi :)
Zsófi, köszi :)