2016. április 22., péntek

Pereszke gombás májpörkölt

Nagyon szeretem a mezei, erdei gombákat, ezt a májusi pereszkét nagybátyám szedte, ő ismeri a lelőhelyeket, szeret gombászni, de a gombáért nincs nagyon oda, így mi  élvezzük a finomságokat, egyáltalán nem haragszunk érte :) A májusi pereszkének különösen finom, jellegzetes íze van.


Hozzávalók(4 személy részére): 50 dkg csirkemáj, 30 - 40 dkg májusi pereszke, 5 - 6 közepes hagyma, só, bors, pirospaprika, kis csokor petrezselyemzöld, kevés olaj.
Elkészítése: A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, kevés olajon átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, saját levében puhára pároljuk, kissé lepirítjuk. A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a pirospaprikát, a májat, borsozzuk, fehéredésig pirítjuk, kevés vizet töltve rá 7 - 8 perc alatt puhára pároljuk. Amikor a máj már majdnem puha hozzáadjuk az előkészített gombát, 4 - 5 perc alatt összefőzzük, végül sózzuk, megszórjuk a finomra aprított petrezselyemzölddel. Puliszkával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: