2016. május 12., csütörtök

Csirkemáj vajas, petrezselymes szegfűgombával

Egy nagyon egyszerű mégis fenséges fogás szintén szegfűgombából :) Nagyon finom szintén :) A mezei szegfűgombáról ITT olvashattok.


Hozzávalók ( 4 személy részére): 50 dkg csirkemáj, 2 hagyma, 4 zöldhagyma, kevés olaj, só, bors, kis csokor kakukkfű. A körethez: 4 maréknyi szegfűgomba, 10 dkg vaj, só, bors, kis csokor petrezselyemzöld.
Elkészítése: A finomra aprított hagymát és zöldhagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a májat, a kakukkfüvet, borsozzuk, fehéredésig pirítjuk, kevés vizet töltve alája puhára pároljuk. A vajat felforrósítjuk vigyázva, hogy ne égjen meg, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, saját levében kissé megpároljuk, zsírjára sütjük, borsozzuk, megszórjuk a finomra aprított petrezselyemzölddel.

Szegfűgomba csoport.

Nincsenek megjegyzések: