2016. május 9., hétfő

Fekete rizs puding mangóval

Már rég készülök kipróbálni a fekete rizset, most került sor rá, először egy édességet készítettem. Érdekes, különleges, diós íze van, a megpuhulásához több idő kell, mint a fehér rizsnek. A színe sem marad teljesen fekete, inkább lilás árnyalata van.


Hozzávalók (2 személy részére): 1 borospohár fekete rizs, 2, 5 dl víz, 1, 5 dl tej, 3 kávéskanál cukor (vagy más édesítő), pici só, 1 mangó, néhány barack - vagy almavirág a diszítéshez
Elkészítése: A rizset a vízben főni tesszük, sózuk, puhára pároljuk. Amikor a rizs már majdnem puha hozzáadjuk a tejet, addig főzzük, míg a rizs teljesen megpuhul, végül hozzáadjuk a cukrot. A mangót meghámozzuk, kockákra vágjuk, a kész rizset ezzel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: