2016. május 5., csütörtök

Fokhagymás, májusi pereszkés tészta

És ismét pereszke :) Most tésztával, nagyon finom :)


Hozzávalók (2 személy részére): kb 30 dkg száraztészta, 20 dkg májusi pereszke, 6 - 7 cikk fokhagyma, 1 evőkanál liszt, só, bors, kis csokor petrezselyemzöld, 2 - 3 kis szál kakukkfű, kevés vaj, 4 - 5 dl tej.
Elkészítése: A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, kevés olajjal összeforgatjuk, melegen tartjuk. A gombát felszeleteljük,  a finomra aprított fokhagymával együtt a vajon átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, saját levében puhára pároljuk, kissé megpirítjuk, megszórjuk a liszttel, felöntjük a tejjel, ha szükséges még fűszerezzük, besűrítjük, hozzáforgatjuk a tésztát, a finomra aprított petrezselyemzöldet és kakukkfűt, azonnal tálaljuk, mert ha áll a tészta felszívja a szószt.

Nincsenek megjegyzések: