2016. május 23., hétfő

Grépfrútos, kapros pisztráng



Körülbelül fél éve igyekszem sokkal több halat beiktatni az étrendembe, étrendünkbe, s arra törekszem, hogy minél változatosabban, színesebben, egészségesebben készítsem el.  Ilyenkor nyáron  végtelen a lehetőség a zöldségek, gyümölcsök, zöldfűszerek  kombinálására.


Hozzávalók ( 2 személy részére): 2 pisztrang, 1 grépfrút, 3 – 4 zöldhagyma, kis csokor kapor, 2 – 3 cikk fokhagyma, só, bors, kevés olaj, 2 maréknyi rukkola, 2 – 3 evőkanál  citromlé, olívaolaj.
Elkészítése:          
1.       Előkészítjük a hozzávalókat, a halat, a grépfrútot, a hagymát, a citromot, a kaprot.
2.       A halat sózzuk borsozzuk, kivül – belül bekenjük a finomra aprított kaporral, megtöltjük 1- 1 zöldhagymával, fél citrommal, 1 – 1 cikk fokhagymával.
3.       Az olajat felforrósítjuk, egy cikk fokhagymát és pár szál kaprot finomra aprítunk, megforgatjuk az olajban, vigyázva, hogy ne égjen meg.
4.       A fűszeres olajba beletesszük a pisztrangot, rácsavarjuk 1 nagyobb karika grépfrút levét, néhány perc alatt készre pároljuk, majd kissé megpirítjuk.
5.       Előkészítjük a saláta hozzávalóit, a grépfrútot meghámozva, a rukkolát, a citromot, a kaprot. 
6. A grépfrút karikákat félbe vagy negyedbe vágjuk, összeforgatjuk a rukkolával, megszórjuk a finomra aprított kaporral, az olívaolajjal, egy kis citromlével. A halat a salátával tálaljuk

Nincsenek megjegyzések: