2016. május 14., szombat

Szarvasbélszín Stroganoff - módra

Még Ivóból, az EK- találkozóról hoztam egy kevés szarvas és vaddisznóhúst, most került sorra, hogy elkészítsem. A recept is onnan származik, hiszen ott készítettük először ilyen szarvasbélszínt, s nekem nagyon ízlett, gondoltam itton is kipróbálom. Édesanyámnak ízlett, édesapám is megette, bár a csemege uborkát kipiszkálta belőle, azt mondta az nem jár bele :)


Hozzávalók(3 - 4 személy részére ): 50 dkg szarvasbélszín, 2 - 3 evőkanál liszt, 1 -2 evőkanál disznózsír, 10 dkg füstölt angol szalonna (nálam házi füstölt húsos szalonna), 4 nagyobb hagyma, 20 dkg pereszke gomba, 2 dl házi paradicsomlé, 1 dl száraz fehérbor, 5 - 6 csemege uborka, 1 dl főzőtejszín, só, bors, kevés olaj.
Elkészítése: A szarvasbélszínt csíkokra vágjuk. A gombát kevés olajon, saját levében puhára pároljuk. A gyufaszál vékonyságúra vágott szalonnát a zsírban üvegesre sütjük, a finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük benne. A lisztben megforgatott bélszínt fehéredésig pirítjuk a dinsztelt hagymás zsírban, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a borral és kb 1 dl vízzel, puhára pároljuk, ha szükséges a vizet pótoljuk közben. Amikor a hús megpuhult hozzáadjuk a paradicsomlét és a gombát, 7 - 8 percig együtt pároljuk, végül hozzáadjuk a finommetéltre vágott uborkát, és a tejszínnel selymesítjük.
Puliszkával vagy rizzsel tálaljuk.

1 megjegyzés:

mcneslee írta...

browse around these guys j2l36g8y79 replica gucci replica bags online shopping india a7t20p4m88 replica bags in gaffar market gucci fake f4e22q2i04 replica bags china replica bags from turkey replica hermes handbags j8d53o6c98 replica bags south africa