2016. május 10., kedd

Szegfűgombás omlett

A tegnap édesanyámmal gombásztunk, egy nagy tál szegfűgombát gyűjtöttünk, isteni íze és illata van, ma mindenféle finomságot készítettem belőle :) Reggelire ez készült :) A mezei szegfűgombáról ITT olvashattok.

 Hozzávalók (2 személy részére): 4 tojás, 2 maréknyi szegfűgomba, só, bors, kevés kakukkfű, kevés olaj.
Elkészítése: A tojásokat sózzuk, borsozzuk, villával felverjük. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, beleszórjuk a gombát, 1 - 2 percig pirítjuk, majd ráöntjük a felvert tojást, megszórjuk a kakukkfűvel, megsütjük. Amikor pirulni kezd óvatosan megfordítjuk, ismét lefödjük, s a másik oldalát is megpirítjuk.
Megjegyzés: Friss salátával tálaljuk.

A zsákmány: egy tál szegfűgomba.

Nincsenek megjegyzések: