2016. május 11., szerda

Szegfűgombás zöldségleves

S itt a következő recept is, ami a szegfűgombával készült, ez lett a legfinomabb, nagyon jellegzetes ízt ad a levesnek a gomba, s az illata se semmi :) Kötelező kipróbálni :) A mezei szegfűgombáról ITT olvashattok.


Hozzávalók (5 - 6 személy részére):50 dkg csirkemell,  kb 4 maréknyi szegfűgomba, 5 - 6 közepes sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, kis darab zeller, kis darab káposzta, 10 dkg fagyasztott zöldbab, 1 hagyma, 1 citrom leve, 1 csokor friss kapor, só, bors, kevés olaj.
Elkészítése: A falatnyi kockákra vágott csirkemellet fehéredésig pirítjuk az olajon, felöntjük kb 2, 5 liter vízzel, sózzuk, felforraljuk, a habját leszedjük. Amikor felfőtt hozzáadjuk az apró kockákra vágott leveszöldséget, az egészben hagyott hagymát, borsozzuk, puhára főzzük. Amikor a hús és a zöldség is majdnem puha hozzáadjuk a kockára vágott káposztát, a zöldbabot, együtt puhára főzzük. Amikor minden megpuhult az utolsó két - három percben hozzáadjuk a megmosott szegfűgombát, a finomra aprított kaprot, a tűzről levéve a citromlével savanyítjuk.

Szegfűgomba

2 megjegyzés:

4Gyerek írta...

Kész vagyok.
Azon kívül, hogy szeretnék ismét szegfűgombát enni.....ez a tányér. Erősen az én esetem :)

Kati írta...

Éva, meghívlak :) Tegnapi menü teljesen szegfügombás volt, reggelire szegfügombás omlett, aztán a leves, s második is volt, az legyen meglepi holnapra :) S köszi, ezt a kis edénykét én is nagyon csípem :)Puszi :)