2016. május 13., péntek

Tavaszi borsóleves

Egy szép zöld tavaszi leves, friss borsóból az igazi, de fagyasztott borsót is használhatunk :)


Hozzávalók (kb 4 személy részére): kb 40 dkg zöldborsó, 1 kisebb póréhagyma, 15 dk csemege kukorica, fél dl natúr joghurt, só, bors, kis csokor kapor, 3 - 4 karika chili paprika, olívaolaj.
Elkészítése: A karikára vágott póréhagymát üvegesre dinszteljük az olívaolajon, felöntjük kb 1, 5 liter vízzel, hagyjuk felfőni, hozzáadjuk a zöldborsót, a chili paprikát, sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük. Amikor a borsó megpuhult, egy keveset kiveszünk belőle, a többit botmixer segítségével pürésítjük, visszaöntjük az egészben hagyott borsót, beletesszük a kukoricát, a kaprot, 5 - 6 percig együtt főzzük, végül hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a joghurtot.

Nincsenek megjegyzések: