2016. május 6., péntek

Zsályás almaleves

Van egy főzős csoport, ott említette valaki a zsályás almalevest, valahogy nagyon megtetszett, gondoltam kipróbálom. Köszönet érte, mert nagyon finom lett :)


Hozzávalók(kb 2 - 3 személy részére): 4 alma, 4 - 5 zsályalevél, 1 citrom leve, 1 evőkanál eritrit vagy cukor, 1, 5 dl tej, 1 tojás, 1 evőkanál liszt, só, petrezselyemzöld.
Elkészítése: Kb 1, 5 liter vizet főni teszünk, amikor felfőtt hozzáadjuk egy teatojásban a zsályát, a meghámozott kis kockákra vágott almát, sózzuk, puhára főzzük. 5 perc főzés után a zsályát eltávolítjuk a levesből. A tojást csomómentesre kavarjuk a liszttel, felöntjük a tejjel, hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, hozzáadjuk az eritritet is, összeforraljuk. A tűzről levéve a citromlével savanyítjuk, megszórjuk a finomra aprított petrezselyemzölddel.

Nincsenek megjegyzések: