2016. június 11., szombat

Avokádós uborkasaláta (ázsiai módra)

Ez az uborkasaláta kicsit különbözik a mi megszokott uborkasalátánktól, de viszont nagyon, de nagyon finom és különleges.


Hozzávalók (2 személy részére): 5 közepes uborka, 1 érett avokádó, 4 cikk fokhagyma, 1 kis darab gyömbér, néhány karika csípőspaprika, 1 teáskanál nyírfacukor, 2 - 3 evőkanál citromlé, 3 evőkanál olívaolaj (eredetileg szezzámmag olaj), só, néhány bazsalikom és zeller levél.
Elkészítése: Az uborkát meghámozzuk, uborkagyalun legyaluljuk, hozzáadjuk a finomra aprított fokhagymát, a lereszelt gyömbért, a cukrot, a sót, a citromlevet, az olajat, összeforgatjuk, 1 órát a hűtőben pihentetjük, majd a hűtőből kivéve hozzákavarjuk a finomra aprított bazsalikom és zeller leveleket. Az avokádót meghámozzuk, kimagozzuk, vékony szeletekre vágjuk, elhelyezzük egy tányéron, rákanalazzuk az uborkasalátát, azonnal tálaljuk.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ezt kipróbálom! Nagyon jól hangzik. :)

Kati írta...

Patrícia, nagyon finom :)Köszi :)