2016. június 3., péntek

Chilis bab II.

Azért II, mert már szerepel egy változata a blogomon, most egy kicsit másabb formában készült.


Hozzávalók: 50 dkg darált disznó - és növendékhús vegyesen, 3 - 4 hagyma, 2 dl házi paradicsomlé,  40 dkg konzerv bab (paszuly), 15 dkg csemegekukorica, só, őrölt köménymag, fűszerpaprika, bors, cayenne bors, 2 babérlevél,1 dl erős kávé, kevés olaj.
Elkészítése: A hagymát apróra vágjuk, a forró olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk pirospaprikát, a húst, a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménymaggal, folyamatosan kavargatva puhára pároljuk (esetleg pici vizet is önthetünk alája). Amikor a hús megpuhult hozzáadjuk a paradicsomlét, a kávét, jól összeforraljuk, legvégül hozzáadjuk a leszűrt babot és kukoricát, szintén összeforraljuk.

Nincsenek megjegyzések: