2016. június 17., péntek

Salátás paszulyleves II.

A húslevesen kívül a legeslegkedvencebb levesem, nyáron friss zöld salátával nagyon sokszor elkészítjük, egyszerűen nem bírom abbahagyni az evését, hidegen a legfinomabb :) Zöldhagyma dukál hozzá természetesen. Már egyszer szerepel a blogomon, annyi változtatással készült most, hogy hús nincs benne. Próbáljátok ki, isteni finom :) Az első változatot ITT találjátok :)


Hozzávalók (5 - 6 személy részére): kb 30 - 40 dkg vegyes szárazpaszuly (bab), 5 - 6 maréknyi saláta, 1 hagyma, só, 1 nagy csokor kapor, ecet ízlés szerint. A rántáshoz: 2 evőkanál liszt, kevés olaj, pirospaprika, 1 dl tej.
Elkészítése: A paszulyt egy éjszakára beáztatjuk. A beáztatott, leszűrt paszuly a finomra vágott hagymával, kb 3 liter vízben puhára pároljuk. Amikor a paszuly megpuhult hozzáadjuk a megmosott, kissé megtépkedett salátát, a finomra aprított kaprot, sózzuk, együtt puhára pároljuk. A lisztet rózsaszínre pirítjuk az olajon, hozzáadjuk a pirospaprikát, a felöntjük a tejjel és ugyanannyi vízzel. Amikor a saláta is megpuhult a rántást a leveshez adjuk, összeforraljuk, végül ízlés szerint az ecettel savanyítjuk.
Hozzávalók: kb.30 - 40 dkg szárazpaszuly(szárazbab) 4 - 5 maréknyi saláta 10 dkg füstölt szalonna(sertésbőrt is lehet bele tenni) 1 hagyma 2 evőkanál liszt só pirospaprika ecet 1 csokor kapor 2 dl tej csorrintásnyi olaj Elkészítés: A beáztatott paszulyt a csíkokra vágott szalonnával, a bőrrel és az apróra vágott hagymával bő vízben(kb. 3 l) főni tettem. Amikor a paszuly már majdnem teljesen megpuhult megsóztam, és hozzáadtam 4 - 5 jó maréknyi megmosott, és megtépdesett salátát, valamint az apróra vágott kaprot. Amíg a saláta főtt, elkészítettem a rántást: az olajon a lisztet megpirítottam, picit megszórtam pirospaprikával, és felöntöttem fele tejjel, fele vízzel. Amikor a paszuly és a saláta is megpuhult, hozzákavartam a rántást, és hagytam ismét felfőni. A tűzről levéve megsavanyítottam három evőkanál ecettel.

Make Money Online : http://ow.ly/KNICZ
Hozzávalók: kb.30 - 40 dkg szárazpaszuly(szárazbab) 4 - 5 maréknyi saláta 10 dkg füstölt szalonna(sertésbőrt is lehet bele tenni) 1 hagyma 2 evőkanál liszt só pirospaprika ecet 1 csokor kapor 2 dl tej csorrintásnyi olaj Elkészítés: A beáztatott paszulyt a csíkokra vágott szalonnával, a bőrrel és az apróra vágott hagymával bő vízben(kb. 3 l) főni tettem. Amikor a paszuly már majdnem teljesen megpuhult megsóztam, és hozzáadtam 4 - 5 jó maréknyi megmosott, és megtépdesett salátát, valamint az apróra vágott kaprot. Amíg a saláta főtt, elkészítettem a rántást: az olajon a lisztet megpirítottam, picit megszórtam pirospaprikával, és felöntöttem fele tejjel, fele vízzel. Amikor a paszuly és a saláta is megpuhult, hozzákavartam a rántást, és hagytam ismét felfőni. A tűzről levéve megsavanyítottam három evőkanál ecettel.

Make Money Online : http://ow.ly/KNICZ

Nincsenek megjegyzések: