2016. június 15., szerda

Tárkonyos mártás sertéshússal, tárkonyos újkrumplival

Imádom a friss tárkonyt :) Mikor van friss, mindent azzal készítenék, a legegyszerűbb ételt is különlegessé teszi, legalábbis számomra :)


Hozzávalók (4 személy részére): 40 dkg csont nélküli sertéscomb, só, bors, pirospaprika, 1 evőkanál liszt, kb. 7 - 8 dl tej, kevés olaj, 1 zöld paprika, kis csokor friss tárkony. A körethez: 1 kg újkrumpli, kevés olaj, só, kis csokor friss tárkony.
Elkészítése: A csíkokra vágott sertéshúst sózzuk, borsozzuk, a felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk, felöntjük kevés vízzel, puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. A kész húst megszórjuk a pirospaprikával és a liszttel, pár percig kavargatjuk, majd felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a négybe vágott, kicsumázott zöld paprikát, a finomra aprított tárkonyt, sózzuk, borsozzuk, folyamatosan kavargatva besűrítjük.
Az újkrumpli héját lekaparjuk, megmossuk, kis kockára vágjuk. A felforrósított olajon átforgatjuk a krumplit, sózzuk, felöntjük kevés vízzel, puhára pároljuk, végül hozzákavarjuk a finomra aprított tárkonyt.

Nincsenek megjegyzések: