2016. július 24., vasárnap

Kukoricás cukkinileves

Még mindig cukkini :) Nagyon finom lett :)


Hozzávalók (5 - 6 személy részére): 2 közepes gömbcukkini, 25 dkg csemegekukorica, 1 csirke csontos részei, 1dl apró száraztészta, 1 hagyma, 4 dl tejföl, 1 tojássárgája, fél csípőspaprika, só, bors, 1 csokor petrezselyemzöld.
Elkészítése: A csirkecsontot a hagymával kb 2 liter enyhén sós vízben puhára főzzük, hozzáadjuk a kis kockára vágott cukkinit, a kukoricát, a száraztésztát, a karikára vágott csípőspaprikát, borsozzuk, együtt puhára főzzük. A tejfölt simára kavarjuk a tojássárgával, hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, végül belekavarjuk a finomra aprított petrezselyemzöldet.

Nincsenek megjegyzések: