2016. augusztus 26., péntek

Körtés szendvics

Tudom, a magyar ember számára kissé furcsán hangzik a gyümölcsökkel készült szendvics, pedig a gyümölcsök nagyon is találnak a különböző sajtokkal, sonkákkal, fűszeres, pikáns kolbászokkal. Londonban pl nagyon finom szőlős szendvicset ettem.
Én most egy körtéset készítettem, nagyon, de nagyon finom.



Hozzávalók (2 személy részére): 2 barna magos zsemle, 1 körte, 12 dkg tömlős krémsajt, 10 karika pikáns száraz kolbász, 4 - 5 szál petrezselyemzöld, bors.

Elkészítése: A sajtot egy kisebb tányérba nyomjuk, hozzáadjuk a finomra aprított petrezselyemzöldet, ízlés szerint borsozzuk, alaposan összekeverjük, 2- 3 órát a hűtőben érleljük. A félbe vágott zsemlét megkenjük a fűszeres krémsajttal, ráhelyezzük a félbe vágott, magházától megszabadított, majd vékony cikkekre vágott körtét, a körtére pedig a szintén vékony karikára szeletelt kolbászt, petrezselyemzölddel diszítjük.

Nincsenek megjegyzések: