2016. augusztus 15., hétfő

Nyári rántotta változatok

Egy egyszerű, de annál finomabb reggeli :)



Hozzávalók(2 személy részére): 4 tojás, só, bors, petrezselyemzöld, kevés olaj. A feltéthez: 1. A rókagombás rántottához: 2 nagy marék rókagomba. 2. A zöld rántottához: 1 maréknyi zöldborsó, 2 zöldhagyma, 2 kisebb darab brokkoli, 1 kisebb zöld paprika.
Elkészítése: A tojásokat a sóval, borssal, finomra aprított petrezselyemzölddel felverjük.
1.       A megmosott, felszeletelt rókagombát megpirítjuk az olajon, míg roppanós lesz, ráöntjük a felvert tojást, kocsonyásra sütjük.
2.       A zöldborsót az olajon megforgatjuk, kevés vizet töltve rá 6 – 7 percet pároljuk, míg a levét teljesen elfővi, hozzáadjuk a finomra aprított zöldhagymát, a kockára vágott paprikát, a feldarabolt brokkolit, roppanósra sütjük, ráöntjük a felvert tojást, kocsonyásra sütjük.


Nincsenek megjegyzések: