2016. szeptember 17., szombat

Lecsós szelet

Ezt a fogást édesanyám főzte, zöldségekkel készítve sokkal szaftosabb, puhább lesz a sertéshús. Nagyon, de nagyon finom.


Hozzávalók (4 - 5 személy részére): 1 kg csont nélküli sertéscomb, 2 hagyma, 1 paprika, 1 nagy paradicsom, só, bors, kevés olaj.  A körethez: 60 dkg krumpli, só, kis csokor petrezselyemzöld, 3- 4 evőkanál olaj.
Elkészítése: A sertéscombot felszeleteljük, enyhén klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, a felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, a kis kockára vágott paprikát, felöntjük annyi vízzel, ami majdnem ellepi, puhára pároljuk. Amikor a hús már majdnem megpuhult hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott paradicsomot is, együtt készre főzzük. A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, kockára vágjuk, hozzáadjuk a finomra aprított petrezselyemzöldet, az olajat, sózzuk, alaposan összeforgatjuk.

Nincsenek megjegyzések: