2016. október 31., hétfő

Fehér lasagna leves

Ennek a levesnek a megihletője a Pinteresten jött szembe velem, aztán megfőztem a saját ízlésünk szerint. Hát valami isteni finom. Csak ajánlani tudom.


Hozzávalók (5 - 6 személy részére): 50 dkg darált hús (sertés és marha vegyesen), 1 hagyma, 1 paprika, 10 dkg spenót, 20 dkg lasagne tészta, 2 dl tejföl, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 4 teáskanál szárított bazsalikom, 2 teáskanál szárított majoránna, 2 teáskanál szerecsendió, só, bors, csorrintásnyi olaj.
Elkészítése: A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a kicsumázott, kockára vágott paprikát, pár percig együtt dinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, felöntjük kb 2, 5 liter vízzel, felforraljuk, fedő alatt puhára főzzük. Amikor a hús megpuhult hozzáadjuk a spenótot, a darabokra tördelt lasagne tésztát, együtt puhára főzzük. Amikor a tészta megpuhult hőkiegyenlítéssel hozzákeverjük a tejfölt, majd beleszórjuk a sajtot, ha szükséges még fűszerezzük.

Nincsenek megjegyzések: