2016. október 12., szerda

Gazdag céklaleves

Mi szeretjük a céklát nem csak savanyúságban, hanem levesben, salátában,fagyiban,  akár süteményben is. Olyan szép színű és ízletes leves készül belőle, hogy csuda :)


Hozzávalók (4 - 5 személy részére): 50 dkg csont nélküli sertéscomb, 1 nagy cékla (kb 60 dkg), 4 közepes sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, kis darab zeller, 10 kelbimbó, 2 krumpli, 5 evőkanál csemegekukorica, 1 hagyma, 1 paprika, 20 szemesbors, só, kis csokor petrezselyemzöld, 1 citrom leve.
Elkészítése: A falatnyi kockákra vágott húst a finomra aprított hagymával,a kicsumázott, kettőbe vágottpaprikával, kb 2, 5 liter vízben főni tesszük. Amikor a hús majdnem megpuhult hozzáadjuk a kockára vágott leveszöldséget, céklát, a félbe vágott kelbimbót, teatojásban a szemesborsot, sózzuk, együtt puhára pároljuk. Amikor a zöldség is megpuhult hozzáadjuk a krumplit, a csemegekukoricát, 7 - 8 percig még főzzük, végül megszórjuk a finomra aprított petrezselyemzölddel, ízlés szerint a citromlével savanyítjuk.

Megjegyzés: Tejföllel, csípőspaprikával tálaljuk.

2 megjegyzés:

Katalin írta...

De guszta, lehet hogy megcsinálom majd, annyira tetszik :-)

Tiffanylda írta...

Nekem való, köszi szépen! :) Mentve!