2017. január 25., szerda

Sajtos, szezámmagos csirke joghurtos céklasalátával

Csirke és sali :) Könnyed és finom :)


Hozzávalók (2 személy részére): 60 dkg csirkehús, 1 kisebb zeller, 5 cikk fokhagyma, só, bors, olaj, 5 dkg sajt, 2 evőkanál szezámmag. A salátához: 2 cékla, 1 krumpli, 3 evőkanál borsó (konzervből), 4 cikk fokhagyma, só, bors, 6 evőkanál natúr joghurt, 2 evőkanál citromlé, kis csokor kapor.
Elkészítése: A csirkehúst sózzuk, borsozzuk, olajjal kikent tepsibe helyezzük, hozzáadjuk a fokhagymát, a csíkokra vágott zellert, kevés vizet töltünk rá, lefödjük alufóliával, előmelegített sütőben közepes hőfokon puhára pároljuk, majd a fóliát eltávolítva zsírjára sütjük, ráreszeljük a sajtot, megszórjuk a szezámmaggal, visszatesszük a sütőbe, míg a sajt ráolvad. A céklát és a krumplit alufóliába csomagoljuk, a sütőben megsütjük. A mikor kihűlt meghámozzuk, kockára vágjuk, hozzáadjuk a borsót, az áttört fokhagymát, a finomra aprított kaprot, a citromlét, a joghurtot, sózzuk, borsozzuk, alaposan összeforgatjuk. A húst a salátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: