2017. március 22., szerda

Diós, kávékrémes szelet

Édesanyám keze munkáját dícséri ez a finom sütemény is :) Köszi anyu nagyon finom volt :)



Hozzávalók (22 * 32 cm - es tepsihez) a tésztához: 6 tojás, 14 dkg cukor, 14 dkg darált dió, 2 evőkanál liszt, 2 teáskanál sütőpor. A krémhez: 25 dkg margarin, 2 tojássárgája, 20 dkg  porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 6 teáskanál instant kávépor, 3 evőkanál tej, 15 dkg pirított, darabosra vágott dió. A mázhoz: 20 dkg keserű csokoládé, 2 dl növényi tejszín, 1 evőkanál vaj.Elkészítése: A darált diót, a lisztet, a sütőport elkeverjük. A tojások sárgáját és fehérjét szétválassztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, óvatosan hozzáadjuk a tojássárgákat, a diós, lisztes, sütőporos keveréket, összeforgatjuk, sütőpapírral bélelt tepsiben rózsaszínre sütjük.
A krémhez a vaníliás cukrot, a kávéport elkeverjük a tejjel. A porcukrot a tojássárgákkal habosra keverjük, hozzáadjuk a kávés masszát, majd hozzáadjuk az előre kikavart szobahőmérsékletű margarint, végül beleforgatjuk a pirított, vagdalt diót. A csokimázhoz a tejszínt felmelegítjük, megolvasztjuk benne a csokoládét, a vajjal fényesítjük.
A diós lapra rásimítjuk a krémet, majd bevonjuk a még langyos csokimázzal, hagyjuk megdermedni. Forró késsel kockára szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések: