2017. május 18., csütörtök

Csirkehúsos rebarbara leves

Már rég készültem rebarbara levest főzni, most sikerült csodaszép, friss rebarbarát venni, így belevágtam. A leves a mi szokásos hússal készült gyümölcsleveseink mintájára készült, hasonló lett ízre, mint az egresleves :) Nagyon szeretem :)


Hozzávalók (4 - 5 személy részére): 4 csirkecomb, 1 hagyma, 2 sárgarépa, 1 kis darab zeller, 1 kg rebarbara, só, zöldzeller, zöldpetrezselyem, ízlés szerinti cukor. Az eresztékhez: 1 tojás, 2 evőkanál liszt, 2 dl tej, 1 dl víz.
Elkészítése: A csirkecombot kb 2 liter vízben főni tesszük, amikor majdnem puha hozzáadjuk a felszeletelt sárgarépát, zellert, az egészben hagyott hagymát, sózzuk, együtt puhára főzzük. Amikor a zöldség is megpuhult hozzáadjuk a meghámozott, felszeletelt rebarbarát, 3 - 4 perc alatt készre főzzük.
A tojást csomómentesre kavarjuk a liszttel, felöntjük a tejjel, hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, besűrítjük.
Végül hozzáadjuk a finomra aprított zöldzellert, zöldpetrezselymet, ízlés szerint cukorral ízesítjük.

Nincsenek megjegyzések: