2017. június 16., péntek

Olajbogyós bolognai

Ismét egy egyszerű, de nagyszerű étel :) Vagy lehet túl sok tésztafélét eszünk? :)


Hozzávalók (2 - 3 személy részére): 50 dkg darált hús (disznó és marha vegyesen), 5 dl paradicsompüré, 1 hagyma, 5 cikk fokhagyma, 20 zöld mag nélküli olajbogyó, kevés olaj, só, bors, szárított bazsalikom és oregánó, friss bazsalikom, 25 dkg spagetti, 2 - 3 evőkanál olívaolaj.
Elkészítése: A spagettit enyhén sós vízben kifőzzük, meglocsoljuk kevés olívaolajjal.
A finomra aprított hagymát és fokhagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük 1 dl vízzel, puhára pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a fűszereket, 8 - 10 percig eggyütt főzzük, végül hozzáadjuk a karikára vágott olajbogyót, a felaprított friss bazsalikomot. A spagettit a szósszal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: