2017. szeptember 3., vasárnap

Őszi gombaleves csirkehússal

Nagyon, de nagyon finomra sikeredett ez a leveske :)


Hozzávalók (4 -5 személy részére): 25 dkg csirkemell, 1 kg csiperke gomba, 3 sárgarépa, 1 kis darab zeller, 3 krumpli, 2 evőkanál vöröslencse, só, bors,kevés olaj, zöldpetrezselyem.

Elkészítése: a gombát felszeleteljük, kevés olajon megpirítjuk. A csirkemellet kis kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés olajon megpirítjuk, felöntjük kb 2 liter vízzel, felforraljuk, hozzáadjuk a karikára vágott leveszöldséget, a kockára vágott krumplit, a vöröslencsét, a megpirított gomba felét, sózzuk, borsozzuk, együtt puhára főzzük. A megmaradt gombához hozzáadunk 2- 3 deciliter levest, késes aprítóban pürésítjük, a leveshez töltjük, összeforraljuk, megszórjuk zöldpetrezselyemmel.

Nincsenek megjegyzések: