2017. október 2., hétfő

Csirkemelles, parmezános paradicsomleves

Nagyon szeles, őszies az idő itt felénk Hollandiában, nagyon jól jön már egy kis melengető leves. Ez a paradicsomleves kicsit eltérő a mi erdélyi paradicsomlevesünktől, hiszen hússal készül, olaszos fűszerekkel és a parmezánnal az olasz ízeket idéz. Csak ajánlani tudom.


Hozzávalók (4 – 5 személy részére): 30 dkg csirkemell, 1 hagyma, 7 – 8 cikk fokhagyma, 1 zöld paprika, 3 – 4 sárgarépa, 5 dl sűrített paradicsom, 10 dkg száraztészta, 6 – 8 dkg reszelt parmezán, ízlés szerint szárított oregánó, petrezselyemzöld, bazsalikom, chilipehely, friss bazsalikom, só, bors, kevés olaj.
Elkészítése: A finomra aprított hagymát, fokhagymát , a kis kockára vágott paprikát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a falatnyi kockákra vágott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a szárított fűszerekkel, fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük kb 2, 5 liter vízzel, felforraljuk. Amikor a leves felforrt hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, együtt puhára pároljuk. Amikor a hús és a sárgarépa is megpuhult, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, újraforraljuk, beletesszük a száraztésztát, puhára főzzük. Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a finomra aprított friss bazsalikomot és a parmezánt.
Megjegyzés: Sűrített paradicsom helyett házi paradicsomléből is készíthetjük, akkor kevesebb vizet adjunk hozzá. Ha gyerekek is esznek belőle hagyjuk ki a chilipehelyt.

Nincsenek megjegyzések: