2017. október 25., szerda

Olaszos vöröslencse főzelék

Isteni téli főzelék, nyárias ízeket idézve :)


Hozzávalók ( 2- 3 személy részére): 2 dl vöröslencse, 1 hagyma, 4 – 5 cikk fokhagyma, ízlés szerinti szárított oregano, bazsalikom, petrezselyemzöld, só, bors, 4 – 5 evőkanál paradicsompüré, 5 dkg reszelt parmezán, friss bazsalikom, kevés olaj.
Elkészítése: A finomra vágott hagymát és fokhagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a fűszereket, a sót, a vöröslencsét, pár percig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel ami jól ellepi, kb 10 perc alatt puhára pároljuk, ha szükséges még pótoljuk a vizet. Amikor megpuhult hozzáadjuk a paradicsompürét, a parmezánt, összeforraljuk.

Megjegyzés: Pirítóssal tálaljuk, de tükörtojást, sült kolbászt is tálalhatunk mellé.

Nincsenek megjegyzések: