2017. november 6., hétfő

Tonhalas, paradicsomszószos tészta

Egyszerű és gyorsan elkészülő finomság :)


Hozzávalók (2 személy részére): 1 hagyma, 4 cikk fokhagyma, 15 dkg olajas tonhalkonzerv, 5 dl sűrített paradicsom, 15 mag nélküli fekete olívabogyó, szárított oregáno, bazsalikom, petrezselyemzöld, só, bors, kevés olívaolaj, 20 dkg tészta.
Elkészítése: A finomra aprított hagymát, fokhagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a leszűrt tonhalat, a karikára vágott olívabogyót, a sűrített paradicsomot, a szárított fűszereket, sót, borsot, összeforraljuk. Ha túl sűrű lenne egy kis vízzel hígítjuk.
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, a tonhalas szósszal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: