2018. február 4., vasárnap

Füstölt hering céklsalátával

Színes és finom :)


Hozzávalók ( 2 személy részére): 1 darab füstölt hering, 40 dkg  (2 kisebb) cékla, 1 dl görögjoghurt, 1 teáskanál magos mustár, 1 teáskanál méz, só, bors, friss kapor, 2 maréknyi galambbegy saláta, 1 evőkanál reszelt parmezán.

Elkészítése: A céklát megfőzzük, hagyjuk kihűlni, vékony csíkokra vágjuk. A joghurtot elkeverjük a sóval, borssal, mustárral, mézzel, finomra aprított kaporral. A joghurtos szószt 1- 2 evőkanál kivételével elkeverjük a céklával, ha szükséges még sózzuk, borsozzuk. A galambbegy salátát elhelyezzük a tányéron, ráhalmozzuk a céklasalátát, befödjük a falatnyi darabokra szeletelt füstölt heringgel, rálocsoljuk a megmaradt joghurtos szószt, megszórjuk a  friss kaporral, a parmezánnal. Azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: