2018. március 1., csütörtök

Csirkecomb egytál tavaszi zöldekkel

Imádtuk :)


Hozzávalók ( 2 személy részére): 4 bőr nélküli csirke felsőcomb, 4 krumpli, 2 hagyma, 4 cikk fokhagyma, chilipehely, szárított petrezselyemzöld és bazsalikom, só, bors, fokhagymapor, kevés olaj, 20 dkg zöldborsó, 15 dkg spenót.

Elkészítése: a csirkecombokat sóval, borssal, fokhagymaporral, chilipehellyel, a szárított zöldfűszerekkel alaposan bekenjük, forró olajon fehéredésig pirítjuk, majd áthelyezzük egy hőálló tálba, hozzáadjuk a cikkekre vágott hagymát, a fokhagymát, a meghámozott , félbe vágott krumplit, kb 1, 5 dl vizet öntünk rá, alufóliával lefödve, 200 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig pároljuk, amíg a levét majdnem elfövi, ekkor hozzáadjuk a zöldborsót, a spenótot, visszafödjük az alufóliával, 3 – 4 percig pároljuk, majd kifödve pár perc alatt kissé megpirítjuk.

Nincsenek megjegyzések: